Čistila za terase in lesene površine

Pred izbiro preverite tudi splošna navodila za čiščenje parketa in preprečevanje poškodb.

Osmo Wood Reviver

Čistilno sredstvo v gelu.

Vse lesene obloge za terase pod vplivom klimatskih razmer sčasoma posivijo. Če vam je ta izgled všeč, potem vaša lesena terasa ne potrebuje posebnega čiščenja in vzdrževanja. Vsi eksotični lesovi, iz katerih so običajno lesene obloge na terasi narejene, vsebujejo visoko količino samozaščitnih olj, kar jim zagotavlja dolgo življenjsko dobo tudi brez posebnega vzdrževanja.

Če pa želite izgled svežega lesa in naravno barvo, lahko sivino očistite z Osmo Wood Reviver gelom, ki ga lahko uporabite tudi za čiščenje vrtnega pohištva. Nato leseni del terase premažete z enim od Osmo Specialnih začitnih olj za terase. Po potrebi lahko teraso premažete tudi s protizdrsnim premazom Osmo Anti slip oljem ali za dodatno UV zaščito z Osmo UV Protect oljem.

Za večje površine priporočamo strojno čiščenje terase. S posebnim strojem priznanega nemškega proizvajalca z inovativno tehnologijo za terase, najprej odstranimo sivino in teraso premažemo z enim od Osmo specialnih začitnih olj za zunanjo uporabo. Po potrebi lahko teraso premažemo tudi s protizdrsnim premazom Osmo Anti slip oljem. ali za dodatno UV zaščito z Osmo UV Protect oljem.

Za dobro zaščito pohištva, ograje, igral in tudi oken ali fasade, priporočamo uporabo Osmo UV Protect olje. Lahko ga uporabljamo kot samostojno zaščito za les, ki predhodno ni zaščiten ali kot končni zaščitni premaz za les, predhodno zaščiten s katerimkoli Osmo oljem ali premazom. Osmo UV Protect olje bistveno podaljša čas, ki je potreben za obnovo in predvsem upočasni sivenje lesa z UV faktorjem 12 v primerjavi z nezaščitenim lesom.