Osmo olja za notranjo uporabo

Barvno olje za parket, s trdimi voski

Osmo Polyx® Oil Tints / Hartwachs Ol Farbig

Naravno transparentno barvno olje za parket; struktura lesa je vidna kljub več nanosom. Poveča trajnost in obstojnost lesa. V 9-ih barvnih odtenkih.

Prednosti naravnega olja za parket Osmo Polyx Oil Tints:

Barvno olje za parket s trdimi voski ima številne prednosti, kot:

1. Osmo barvno olje za parket vsebuje trde voske, kar daje lesu lep, svilnato mat efekt.

2. Osmo Polyx barvno olje za parket nudi lesu odlično zaščito pred umazanijo, vodo in obrabo.

3. Vsa osmo olja, tudi osmo barvno olje za parket, so narejena na bazi surovih naravnih materialov iz rastlin (laneno olje, sončnično, sojino in osatovo olje ter karnauba in kandelila vosek), zato dajejo lesu popolnoma naraven videz.

4. Osmo olja ohranjajo vse pozitivne lastnosti lesa – les je prijeten na otip, je topel, ostaja mikroporozen (»diha«) in poudarja naravno lepoto lesa.

5. Vsa olja s trdimi voski (tudi barvno olje za parket Osmo Polyx Oil Tints) so enostavna za nanos in izredno vzdržljiva.

Priporočljiva področja uporabe za naravno transparentno barvno olje za parket:

Izključno za notranjo uporabo. Idealno za vse vrste lesenih talnih oblog: masivni parket, ladijski pod, gotovi parket, OSB in pluto ter lesene stenske in stropne obloge. Priporočamo tudi za leseno pohištvo.

Vogart - Osmo olje za les

Barvno olje za parket, s trdimi voski ~ Osmo Polyx® Oil Tints ~ Hartwachs Ol Farbig

Naravno olje za parket Osmo Polyx Oil Tints je na voljo v naslednjih barvah:

 

Navodilo za uporabo:

 • Za transparenten nanos, s čimer ohranimo vidno strukturo lesa, olje nanašamo vzdolž letnic ter razbarvamo v prečni smeri.
 • Pri neobdelanem lesu lahko nanesemo največ 2 sloja, pri obdelanem lesu/ parketih samo en sloj.
 • Kot končni premaz priporočamo 1 sloj brezbarvnega transparentnega Osmo Polyx® olja Original.
 • Olje se lahko nanaša strojno, s čopičem, valjčkom ali krpo.

Informacije:

 • Povprečna poraba: 1L/24m² za en premaz.
 • Število premazov: 2 premaza na surov les, za obnovitev zadošča 1 premaz; zaključni sloj 1x brezbarvno Polyx olje Original.
 • Način nanosa: s čopičem, valjčkom, strojno ali krpo.
 • Temperatura zraka ob nanosu: +5°C do 35°C.
 • Približen čas sušenja: 8 do 10 ur.
 • Pakirano: 0.375L, 0.75L , 2.5L, 10L, 25L.
 • Naroči barvno olje za parket Osmo Polyx Oil Tints

Nasvet strokovnjaka:

 • Na končni efekt barve lahko vpliva tudi osnovna barva in gostota lesa, zato priporočamo, da naredite testni vzorec (barva na smreki je lahko rahlo drugačna, kot npr. na hrastu…)
 • Za dodatne barvne odtenke uporabite barvna lužila Osmo Oil Stain ali Wood Wax Finish. Vsa Osmo olja in lužila so med seboj kompatibilna in jih lahko mešate v poljubnem razmerju.

Uporabniki, ki so si ogledali to stran, so si ogledali tudi:

Vogart Osmo olje za les
Vogart- Osmo vzdrževalno olje

Osmo olje za les in parket je naravno, okolju prijazno in neškodljivo za zdravje; osmo olje za les je proizvedeno na osnovi čistih naravnih surovin. Osmo olje za les vsebujejo: laneno olje, olje sočnice, soje in osata ter voske karanube in kandelile.

Profesionalen zaščitni premaz za les na osnovi voska namenjen posebej za eksotične vrste lesa, kot. npr. merbau, jatoba, wenge, meranti, mahagonij, ebenovina, ipe in druge – za parket in druge lesene talne obloge, pohištvo ter stenske in stropne obloge iz eksotičnega lesa.

Osmo Maintenance Oil vzdrževalno olje za parket je posebej namenjeno za čiščenje, osveževanje in obnovo zaščitnega premaza na oljenih lesenih talnih oblogah, zaščitenih z Osmo Polyx® olji. Profesionalna zaščita in osvežitev vašega parketa!