Osmo olja za notranjo uporabo

Barvni premazi za les in leseno pohištvo

Wood Wax Finish
Decorwachs Transparent

Barvni premaz za les Osmo Wood Wax Finish je idealna kombinacija naravnih olj (laneno olje za les…) in voskov. Na voljo je v 25-ih barvnih odtenkih.

Profesionalni barvni premazi na osnovi olja in voska za zaščito vseh lesenih površin v notranjih prostorih.

Prednosti Osmo Wood Wax Finish barvnih premazov za les:

Barvni premazi za les so vsestransko uporabni; idealni so za zaščito pohištva, igrač, stenskih in stropnih oblog ter tudi za lesena tla.

Osmo premazi za les so trajni, vodoodbojni in odporni na umazanijo in običajna čistilna sredstva v gospodinjstvu. Barvni premazi so transparentni (lesna struktura je vidna kljub več nanosom bavnih premazov) ali prekrivni (lesna struktura je skoraj v celoti prekrita).

Namig: Predstavljenih je 25 osnovnih barv (15 transparentnih tonov in 10 intenzivnih tonov). Vse so med seboj kompatibilne. Lahko jih med seboj mešate v poljubnem razmerju za nove odtenke! Z Wood Wax premazi vaš barvni dizajn lesenega pohištva nima več omejitev.

Osmo barvni premazi za les vsebujejo idealno kombinacijo naravnih olj in voskov: olje zaščiti les globinsko, vosek ščiti površino pred umazanijo, vodo in obrabo. Vsebuje laneno olje za les, sončnično, sojino in osatovo olje ter karnauba in kandelila vosek.

Priporočljiva področja uporabe za barvne premaze za les:

Osmo Wood Wax Finish je namenjen izključno za notranjo uporabo. Posebej je priporočljiv za zaščito pohištva, otroških igrač ter stenske in stropne lesene obloge. Uporablja se tudi za toniranje/ barvanje lesenih tal.

Barvni premazi za les in leseno pohištvo ~ Wood Wax Finish ~ Decorwachs Transparent

Osmo Wood Wax Finish je na voljo v naslednjih transparentnih tonih:

 Osmo Wood Wax Finish je na voljo v naslednjih intenzivnih tonih – 1. nanos je transparenten, 2. nanos je prekriven:

Navodilo za uporabo:

 • Osmo Wood Wax nanesemo na popolnoma zglajeno, čisto in suho površino.
 • Število premazov: zadostuje en premaz, za močnejšo barvno intenzivnost priporočamo dva premaza.
 • Pri intenzivnih tonih je drugi premaz prekriven – lesna struktura je skoraj v celoti prekrita.
 • Kot končni zaščitni premaz za tla obvezno uporabite Osmo Polyx® Original, enako priporočamo tudi za pohištvo. Nanesite ne prej kot po 12ih urah sušenja osnovnega barvnega premaza!
 • Če uporabljate belo barvo (3111 bela ali 3186 bela mat ali 3188 snežno bela), za končni zaščitni premaz uporabite Polyx Oil Colour 3040 White.
 • Za obnovitveni nanos je dovolj en sam premaz po čisti in suhi površini; predhodno brušenje ni potrebno, nanesite zelo tanek sloj.
 • 1 liter zadostuje za okvirno 24 m² površine pri enem premazu.
 • Vosek se lahko nanaša s čopičem, valjčkom ali bombažno krpo, ki ne pušča muck.

Informacije:

 • Povprečna poraba: 1L/24m² za en premaz.
 • Število premazov: 1-2 premaza na surov les, zaključni sloj za tla 1x brezbarvno Polyx olje Original; za obnovitev zadošča 1 premaz.
 • Način nanosa: s čopičem, valjčkom ali krpo.
 • Temperatura zraka ob nanosu: +5°C do 35°C.
 • Približen čas sušenja: 10 do 12 ur.
 • Pakirano: 0.375L, 0.75L , 2.5L, 25L.
 • Naroči barvni premaz za les Osmo Wood Wax Finish

Nasvet strokovnjaka:

 • Na končni efekt barve lahko vplivata tudi gostota in osnovna barva lesa, zato priporočamo, da naredite testni vzorec (barva na smerki je lahko rahlo drugačna, kot npr. na hrastu…)
 • Lahko se uporabi tudi za premaz lesenih tal, vendar samo kot prvi premaz, ki mu mora obvezno slediti končni zaščitni premaz z Osmo Polyx®Oil Original.
 • Če želite svetlješe tone od osnovne barve, dodajte belo barvo 3111 (lahko tudi 3186 ali 3188 za intenzivnejše odtenke) ali enega od transparentnih brezbarvnih Osmo Polxy Oil Original. Mešajte v poljubnem razmerju, dokler ne dosežete želene barve. Predhodno testirajte na manjši površini.
 • NOVO: če želite ohraniti svežo naravno barvo lesa, uporabite Wood Wax 3041 natural, z belimi pigmenti. Lahko tudi mešate Wood Wax 3041 s Polyx Oil 3062 mat, v razmerju 1:1, da dobite efekt surovega lesa (raw wood).
 • Osmo Wood Wax finish je odlična zaščita tudi za otroške igrače, saj omogoča lepe barve, vsebuje naravna olja in vosek kot npr. laneno olje za les idr. (odobreno po nemškem standardu DIN 68861-1A)

Uporabniki, ki so si ogledali to stran, so si ogledali tudi:

Osmo Top Oil olje za kuhinjski pult je mešanica naravnega olja in voska, razvita in proizvedena posebej za uporabo na lesenih površinah pohištva in delovnih površinah iz lesa v kuhinji. Olje za kuhinjski pult je varno za živila. Ima certifikat po EUR Norm 1186, člen 5/14: varno za živila.

Osmo Wood Protector je brezbarvni impregnacijski premaz na osnovi naravnih olj in voska. Wood Protector ni končni zaščitni premaz, je impregnacija lesa, temeljni premaz. Lesu nudi edinstveno zaščito pred vlago. Obvezen je končni zaščitni premaz z enim od Osmo proizvodov.

Preizkušen in zaupanja vreden Osmo Polyx® Oil v dvokomponentni izvedbi; za profesionalne uporabnike. 2k olje za parket je odporen na vodo in umazanijo, izredno trpežen in odporen na obremenitve, površina postane gladka in prijetna na otip, poudari naravno lepoto lesa.