Osmo olja za notranjo uporabo

Zaščitni premaz za les, za eksotične vrste lesa

Osmo Wood Wax Finish, Extra Thin
Klarwachs

Profesionalen zaščitni premaz za les na osnovi voska namenjen posebej za eksotične vrste lesa, kot. npr. merbau, jatoba, wenge, meranti, mahagonij, ebenovina, ipe in druge.

Prednosti zaščitnega premaza za les Osmo Wood Wax Finish, Extra Thin:

Zaščitni premaz za les ima številne prednosti, kot:

1. Zaščitni premaz za les na osnovi voska je potreben, saj imajo nekatere vrste lesa različne ravni lastnih naravnih eteričnih olj, smole in taninov (barvil). Eksotične vrste lesa imajo zelo visoke vsebnosti naravnih olj in so zelo goste, zato zahtevajo posebej za njih prilagojen izdelek.

2. Vosek za parket Osmo Wood Wax Extra Thin nudi lesu kot zaščitni premaz, dolgotrajno zaščito, saj dobro prenaša vse obremenitve, je vodoodbojen in odporen na umazanijo.

3. Vosek za parket se vpije globoko v les in ohrani vse lastnosti in prednosti naravnega lesa: ohrani naraven videz lesa, les je prijeten na otip, površina je popolnoma zaščitena in vodoodporna, a hkrati ostaja mikroporozna (les »diha«).

4. Zaščitni premaz za les Osmo Wood Wax Extra Thin je brezbarven, transparenten, svilnato mat premaz za notranjo uporabo.

Priporočljiva področja uporabe za zaščitni premaz za les:

Vosek za parket Osmo Wood Wax Extra Thin je posebej priporočljiv za zaščito vseh lesenih površin iz eksotičnih vrst lesa – parket in druge lesene talne obloge, pohištvo ter stenske in stropne obloge iz eksotičnega lesa. Samo za notranjo uporabo.

Vogart Osmo trgovina

Zaščitni premaz za eksotičen les ~ Osmo Wood Wax Finish, Extra Thin ~ Klarwachs

Osmo Wood Wax Extra Thin je na voljo kot brezbarven, transparenten s svilnatim leskom:

 

Navodilo za uporabo:

 • Za prvi nanos in impregnacijo: na surov parket nanesite dvakratni premaz na popolnoma zglajeno, čisto in suho površino.
 • Za obnovitveni nanos je dovolj en sam premaz po čisti in suhi površini; predhodno brušenje ni potrebno.
 • Nasvet: pred nanosom zaščitnega premaza odstranite morebitne maščobe in olja iz površine eksotičnega lesa.
 • Nanaša se lahko strojno, s čopičem, valjčkom, krpo ali s potapljanjem lesa v vosek.

Informacije:

 • Povprečna poraba: 1L/16m² za en premaz.
 • Število premazov: 2 premaza na surov les, za obnovitev zadošča 1 premaz; zaključni sloj 1x brezbarvno Polyx olje Original.
 • Način nanosa: s čopičem, valjčkom, strojno, krpo ali potapljanjem.
 • Temperatura zraka ob nanosu: +5°C do 35°C.
 • Približen čas sušenja: do 12 ur.
 • Pakirano: 0.75L, 2,5L, 25L.
 • Naroči Osmo Wood Wax Finish, Extra Thin

Uporabniki, ki so si ogledali to stran, so si ogledali tudi:

Vogart - Osmo Polyx Oil 2K PURE
Vogart - Osmo Top Oil olje za kuhinjski pult
Vogart - Osmo Interior Wax, beli

Preizkušen in zaupanja vreden Osmo Polyx® Oil v dvokomponentni izvedbi; za profesionalne uporabnike. 2k olje za parket je odporen na vodo in umazanijo, izredno trpežen in odporen na obremenitve, površina postane gladka in prijetna na otip, poudari naravno lepoto lesa.

Osmo Top Oil olje za kuhinjski pult je mešanica naravnega olja in voska, razvita in proizvedena posebej za uporabo na lesenih površinah pohištva in delovnih površinah iz lesa v kuhinji. Olje za kuhinjski pult je varno za živila. Ima certifikat po EUR Norm 1186, člen 5/14: varno za živila.

Osmo vosek za les Interior Wax daje lesu odlično zaščito. Hitro sušeči vosek za les: dva nanosa v enem dnevu! Je zelo odporen in trpežen, saj dobro prenaša vse obremenitve. Vosek za les Interior Wax je idealen za osnovno zaščito ali obnovo obstoječih premazov.